Warning: getimagesize(https://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/ridkisni-hvoroby10.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

З ініціативи європейської організації з вивчення рідкісних хвороб
міжнародний день рідкісних захворювань офіційно відзначається 29 лютого(в день, який буває раз на чотири роки), а в невисокосні роки – 28 лютого.

Мета дати – підвищити обізнаність про рідкісні захворювання, привернути увагу громадськості до проблем таких пацієнтів.

Знагоди цього, у КП ЦПМСД м.Червонограда до 14.00 провели акцію для дітей “Об’єднаймо руки доброти!”. Кожен маленький пацієнт на прийомі у свого лікаря отримував символічну руку, яку потім об’єднав з іншими(наклеїв на символічному плакаті) і звичайно – солодкий подарунок. Батьків лікарі поінформували про рідкісні захворювання .

Мета міжнародного дня орфанних (рідкісних) захворювань – підвищити обізнаність про рідкісні захворювання, привернути увагу громадськості до проблем таких пацієнтів.

За оцінками експертів, існує до 7 тис. рідкісних захворювань, небезпечних для життя. 80% з них мають генетичний характер. До рідкісних захворювань відносять муковісцидоз, гемофілію, мієлому, хвороба Альцгеймера, хвороба Гентінгтона, синдром кабукі, хвороба Німана-Піка та інші.

Загальні проблеми всіх рідкісних захворювань – недоступність правильної діагностики, запізнення з встановленням діагнозу, відсутність достатньої інформації про захворювання, нестача якісної медичної допомоги та труднощі в отриманні повноцінного лікування та соціалізації.

Об’єднавшись – ми можемо робити добро! Підтримайте сьогодні людей з рідкісними захворюваннями!

Джерело: Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.