SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
24-річного кіборга Дмитра Гудзика перепоховали у Ванові

27 серпня на батьківщині, у селі Ванові, перепоховали 24-річного гірничого майстра шахти «Степова» Дмитра Гудзика, якого мобілізували захищати кордони України 14 серпня 2014 року. Оскільки 6 років тому рідні не опізнали тіло загиблого, він був похований у Дніпрі як тимчасово невстановлений захисник України.

Зранку, 27 серпня, з побратимом попрощалися десантники 80-ї Десантно-штурмової бригади у Львові. Відтак, впродовж всього шляху на малу Батьківщину, Дмитра зустрічали і проводжали мешканці Львівської області.

У Червонограді біля військової частини Т0200 в останню путь товариша провели солдати, мешканці міста, ветерани АТО та ООС з Червонограда, Сокаля та Соснівки, представники влади Червонограда, Червоноградського району, ЗМІ. Колона проїхала повз шахту “Степова”, на якій працював Дмитро Ґудзик, до села Ванів. Невелике село чисельно ходою із скорботою зустріло свого Героя і провело в останню путь…

Нагадаємо, Дмитро Гудзик служив солдатом, майстром-номером обслуги мінометної батареї аеромобільно-десантного батальйону військової частини А0284 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. 20 січня 2015-го зник безвісти під час оборони аеропорту Донецька. Через місяць тіло вдалося вивезти з летовища. У загиблого залишились дружина Наталія та дочка – 8-річна Віолетта.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.