SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині від COVID-19 одужала 191 людина

Станом на 12 серпня у Львівській області зафіксовано 11308 випадків зараження коронавірусом COVID-19, із них 310 – смертельні, 3040 пацієнти одужали.

За попередню добу госпіталізовано з підозрою на коронавірус 131 особу. Про це повідомляється на сайті Львівської ОДА.

Підтверджено методом ПЛР наявність коронавірусу за добу у 166 мешканців Львівщини. Підтверджені випадки інфікування на Сокальщині у місті Великі Мости – 1, Сокаль – 1, Ульвівок – 1.

Додамо, на виконання доручення МОЗ України щодо збільшення проведених досліджень на виявлення COVID-19, на Львівщині за добу методом ПЛР – діагностики провели 1756 тестувань.

“Така кількість тестування – це зовсім нова цифра для Львівської області, проте вагома та показує реальний показник виявлення нових випадків. Пишаємось, що завдяки наполегливій співпраці вдалось збільшити кількість лабораторій, забезпечити їх необхідними матеріалами та охопити тестування значну частину населення”, – повідомив Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА.

“Це досить великий показник та свідомий крок для більш точного охоплення населення тестуванням та виявлення захворюваності в області. Так, для порівняння, за попередню добу зроблено 1325 досліджень, підтверджено 161 випадок. За поточну добу проведено на 431 тестування більше та виявлено 166 випадків”, – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я. 

За інформацією головного лікаря Сокальської ЦРЛ Романа Шведа, станом на 11 серпня у лікарні знаходиться 27 пацієнтів на стаціонарному лікуванні, зокрема це люди з:
м. Червоноград –8,
м. Сокаль –1,
Радехівський район – 1,
с. Хлівчани – 2,
Кам’янка-Бузький р-н – 2,
Великі Мости – 4,
с. Ульвівок – 4,
м. Соснівка – 2,
с. Карів – 1,
смт. Добротвір – 1,
Бродівський р-н – 1,
З них 4 пацієнта у важкому стані в реанімації (2 на апараті ШВЛ), 11 пацієнтів очікують на результати первинного ПЛР дослідження, у 8 осіб позитивні ПЛР–тести на COVID-19, 7 пацієнтів виписанота 1 пацієнт помер.

Від початку карантину підтверджено 230 випадків діагноз COVID-19, в т.ч. 27 в медичних працівників; 28 хворих померло, з них: 22 – стаціонар (16 – від COVID-19, 6 – від COVID-19+інша патологія),6 – інші медичні заклади. За весь період карантину 191 особа одужала, в т.ч. 23 медичних працівники.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.